Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев даде началото на 19-ото издание на "Българската Коледа"

През годините „Българската Коледа“ се утвърди като обединяваща кауза, посочи президентът Румен Радев в болница „Александровска“ в София.
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев даде началото на 19-ото издание на "Българската Коледа" в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

Държавният глава обяви началото на благотворителната инициатива, която се провежда под негов патронаж, в детското отделение на Клиниката по очни болести към Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ в София.

През годините благотворителната инициатива „Българската Коледа“ се утвърди като обединяваща кауза, посочи президентът Румен Радев в присъствието на лекари, деца и родители.

Държавният глава обяви началото на 19-ото издание на кампанията.

„Кампанията ще се провежда през цялата година и тя е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и специално ще бъде насочена към децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение, защото вярваме, че комплексният подход - високотехнологичната апаратура, съвременните форми и методи на лечение намаляват съществено риска пред нашите деца и увеличават шанса много деца да останат здрави и да запазят живота си“.

18-ото издание на инициативата „Българската Коледа“ беше посветено на децата с тежки хронични заболявания.

„Благодарение на хилядите дарители и тази година, въпреки епидемичната обстановка, инициативата успя да събере милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация, и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура“, каза Румен Радев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна