Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Животът в рисунки

Норвежката художничка Лиса Айсату илюстрира съботната притурка на вестник „Дагбладе“ и част от рисунките в „Цветовете на живота“ са оттам.

В книгата има, по признанието на самата художничка, подбор на познати и нови любими нейни графики и илюстрации. Докато преглежда работата си от последните години, тя осъзнава, че в рисунките се съдържа целият живот и решава да ги обедини в книга с текстове към тях. Но каква е тази книга, в която основното са рисунките, а текстът се ограничава до няколко думи? 

Разделена на шест глави, които обхващат етапите на човешкия живот от детството до старостта, всъщност пред очите ни тече „разказ“ за човешките вълнения, тревоги, болки, страхове, радости и надежди. 

„Това е визуална книга, споделя Айсату, текстът е там само за да те държи за ръката, докато разгръщаш“. Разказ, изпълнен с доброта и емпатия към човека.

Чуйте Темз Арабаджиева.


Снимки – изд. Сиела

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР