Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка стана заместник - министър на спорта в Азербайджан

Мариана Василева е новият заместник-министър на младежта и спорта в Азербайджан. Българката беше назначена на поста  лично от президента на страната Илхам Алиев.

Специалистката от Търговище от години живее и работи в страната. От 2009-а година тя е главен треньор на националния отбор по художествена гимнастика.

Нейната дъщеря Сияна Василева беше част от ансамбъла на азерките преди да се ориентира към треньорската професия, а на световното първенство през октомври в Япония бе избрана за представител на спортистите към международната федерация – FIG.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до Мариана Василева:

„Приемете искрените ми поздравления по повод назначаването Ви за заместник-министър на младежта и спорта на Република Азербайджан. Вие сте доказан професионалист от световна величина и избирането Ви на този пост е признание за направеното от Вас. Вярвам, че благодарение на Вас ще бъдат затвърдени добрите отношения между Република България и Република Азербайджан в областта на спорта“, казва министър Андрей Кузманов в поздравителния си адрес до Мариана Василева.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна