Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Лорер: Неотложната ни грижа е как българинът да не прекара зимата на студено

"Коалиционното споразумение е мащабно, документите са готови, в момента изглаждаме стилистични детайли. Надяваме се коалиционните ни партньори, които имат по-сложни структури, да приемат тези документи, когато са готови, с необходимата скорост... Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението". Това каза пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната". 

Той посочи, че "ПП навива ръкави и скача в битката с корупцията с ясното съзнание, че няма да е лесна": 

"Здравната битка започва тепърва, българското общество беше оставено да умира. Ще действаме с обяснителни мерки, обществото ни не е готово за задължителни мерки... В резултат на общо лошо здраве, на лоша болнична грижа и на един опасен вирус нашата смъртност е втора в света. Това е катастрофа за България. Министърът на здравеопазването трябва да е силен човек, да има емпатия. В тази посока имаме добри идеи". 

По думите на Лорер най-неотложната грижа на ПП е да се измисли как българинът да не прекара зимата на студено и как държавата да му помогне

"Поемането на дългове не е проблем за българската икономика. Ние сме по-богати отколкото си мислим, ако спрем кражбите и очевидното отклоняване на средства". 

В предаването "Неделя 150" той допълни, че българските регулатори не контролират дейностите в държавата както трябва и това е един от проблемите. Увери, че предстоят промени в ръководните състави. 

Административната реформа, която планират управляващите, ще наложи невъзможност проектобюджетът на служебния кабинет да бъде изцяло адаптиран към този, който подготвят от ПП. 

Интервюто с Даниел Лорер можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!