Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима задържани в София при опит за обир на офис на мобилен оператор

| обновено на 06.12.21 в 08:54
Снимка: Николай Христов

Четирима души са задържани днес при полицейска акция в София срещу група, която се занимава с кражба на техника и мобилни телефони.

Акцията е започнала малко сред 6 ч. тази сутрин. Тя е насочена срещу група, което е извършвала кражби от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника.

Действията на МВР са свързани с опит за пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица „Тодорини кукли“.

Полицията обаче е имала информация за плановете на бандата и е успяла да задържи четирима души.

Трима от тях са задържани малко след като влезли в офиса мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско присъствие в района. Но и той е арестуван.

Единият от задържаните е на около 30 години, другият – на около 22, съобщиха за „Хоризонт“ източници от столичната полиция. 

Групата се е занимавала с престъпна дейност – обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника, от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива.

Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове.

Засега полицията не съобщава по какъв начин и къде е пласирана крадената стока.

Продължават обиски и разпити.

Снимки: Николай Христов

Полицията в София е следила престъпната група повече от месец, съобщи на брифинг Петър Петров от Криминална полиция към СДВР. Тепърва ще се установява съпричастността на арестуваните и към други обири.

Лицата са задържани след извършване на самото престъпление, каза Петров. Трима от тях са криминално проявени, като само единият от тях е с над 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпление.

Ще бъдат проверени за общо 5 случая на територията на СДВР, допълни той.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна