Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ Лайпциг назначи за треньор Тедеско

Доменико Тедеско
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доменико Тедеско ще има задачата да възроди сезона на РБ Лайпциг, след като бе обявен за новия наставник на тима от Бундеслигата за срок от две години.

36-годишният специалист, родом от Италия, наследява на поста американеца Джеси Марш, който бе уволнен в неделя след едва четири месеца начело на „биковете“. Тедеско, който има двойно гражданство – италианско и германско, ще направи официалния си дебют на резервната скамейка в съботния двубой с Борусия (Мьонхенгладбах), като ще се опита да спре серия от три поредни загуби.

„Клубът се съгласи да назначи Доменико Тедеско в четвъртък. 36-годишният треньор подписа договор до 30 юни 2023, заменяйки на поста Джеси Марш“, се казва в клубното изявление. 

Лайпциг финишира в топ 3 на Бундеслигата в последните три кампании, но в момента заема незавидната 11-а позиция в подреждането и изостава от лидера и действащ шампион Байерн с цели 16 точки. Тимът изпитва затруднения главно заради напускането на предшественика на Марш – Юлиан Нагелсман, който пое Байерн. Ключовите играчи в последните сезони – Марсел Забицер и Дайо Упамекано, също потеглиха в посока Мюнхен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна