Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Кашъмов: Антикорупционната комисия не би следвало да се занимава с разследвания

Снимка: БГНЕС

"Новата Антикорупционна комисия трябва да претърпи промени в посока да има един орган, който да се занимава с конфликта на интереси и корупцията, а друг орган - с отнемането на незаконно придобитото имущество", коментира в "Преди всички" адвокат Александър Кашъмов във връзка с бъдещето на новата антикорупционната комисия, която до три месеца би трябвало да има нов състав.

"Тези власти трябва да бъдат разделени като правомощия", смята още Кашъмов.

Антикорупционнта комисия не би следвало да се занимава с разследвания, това е работа на полицията и прокуратурата, така е и в демократичните държави, така е и по нашата Конституция, заяви още адвокат Кашъмов.

По думите му у нас има достатъчно данни за това какво досега е свършила комисията, но лиспсва качествен анализ и изводи за нейната работа.

"Това може самата комисия да го направи, за да се очертаят тенденциите. Аз не казвам, че тази комисия не е свършила нищо.

Но и обществото трябва да знае какво е станало досега, да има прозрачност, а не да се започва с нови комиисии, без да се има предвид направеното преди това", счита Кашъмов.

Още по темата в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна