Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Лорер: ББР ще обяви утре нов продукт за сектор "Туризъм"

Снимка: БГНЕС

"Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията предполагат затруднен режим на инвестиране в България. Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази нова стратегия ще започне да носи своите плодове". 

Това каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. 

Той подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира и държавата да оправя локалните пътища, за да могат предприятията да функционират по-добре. 

"Всяка следваща седмица работа на това правителство ще добавя нови неща в новия разказ за България. Министерството на иновациите и растежа, по-специално Българската агенция за инвестиции ще бъдат острието на копието в този разказ по цял свят в какво се превръща България". 

В предаването "12+4" Лорер допълни: 

"Българската банка за развитие ще обяви утре нов продукт, който е насочен към сектора "Туризъм". Новият пакет ще бъде предназначен за този затруднен сектор. С банката работим активно за създаване на подобни продукти и в сектор на земеделието и в още някои отрасли, с което се надяваме, да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици".

Интервюто с Даниел Лорер можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени