Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Amazon и Stellantis подписаха многогодишно партньорство

Снимка: stellantis.com

Технологичният гигант Amazon и голямата автомобилна групировка Stellantis N.V. обявиха в сряда, че са подписали серия от многогодишни споразумения за сътрудничество относно платформата на автомобилния производител STLA SmartCockpit, с която милиони автомобили на Stellantis ще бъдат оборудвани от 2024 година.

Съгласно споразумението продуктите на Amazon, включително гласовия асистент Alexa, които са специално създадени за превозни средства, ще бъдат интегрирани в STLA SmartCockpit.


"Интеграцията с водещите услуги за интелигентен дом и сигурност на Amazon ще позволи на клиентите проактивно да наблюдават и управляват домовете си, докато са в движение“, отбелязват двете компаниите и добавят, че клиентите също така ще могат да управляват превозни средства от своите Alexa устройства у дома.

Освен това Stellantis се съгласи да направи AWS свой предпочитан доставчик за "облачни услуги" за автомобилните си платформи, докато Amazon се ангажира да стане първият търговски клиент на новото електрическо превозно средство с батерия Ram ProMaster (BEV) на Stellantis, което стартира през 2023 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна