Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гъвкавост и добра организация – силата на дамите в бизнеса

Снимка: https://www.rawpixel.com

Жените успяха да се приспособят към работата в условията на пандемия много по-бързо от мъжете. Твърдението е на бизнес дамата Ива Владимирова, която е основател на Дамски клуб „Бизнес на високи токчета“. Клубът има редица инициативи, в които представя различни възможности за подкрепа и инвестиции, като тази вечер предстои среща с Българската банка за развитие с цел пред членовете на клуба да бъдат представени новите схеми на банката, особено тези, насочени към туризма. 

Именно туризмът е един от секторите, в които жени у нас развиват бизнес, убедена е Владимирова. В клуба й членуват дами от всевъзможни професии, които помагат една на друга със съвети и контакти. 

Добрата бизнес идея надделява над страха от провала 

Най-честата пречка пред започване на ново бизнес начинание пред дамите (а може би и пред господата) е страхът от провала, коментира Владимирова. По думите й именно в нейния клуб винаги се намират членове, които да помогнат било със съвет, било с конкретни контакти или дейност, така че добрата бизнес идея да се превърне в начинание и след това успешен бизнес. Необходимостта от помощ възниква във всички периоди от развитието на фирмата, а добрите контакти помагат за преминаването през всички трудности, смята бизнес дамата. 

Ива Владимирова

Един за всички, всички за един

Пандемията накара всички бизнеси да въведат бързо промени в организацията си, за да останат на пазара, припомня Владимирова. По думите й дамите предприемачи по-бързо са успели да се пригодят към новото „нормално“ с дистанционната работа и онлайн комуникацията. Много от членовете на клуба са обединили бизнесите си – например, в „чисто дамските бизнеси“, както ги нарича Ива, а именно няколко дами са обединили салоните си за красота, но са разширили предлаганите от всяка от тях услуги.

Инфлацията и в частност високите цени на електроенергията са сред новите предизвикателства, но Владимирова е убедена, че и то ще бъде преодоляно. „Дори и пряко да не засяга бизнесът на някоя дама, например консултант, поскъпването на тока се отразява върху бизнесите на нейните клиенти. Също така, всяка от нас пазарува и съвсем ясно се вижда какви са цените“, допълни бизнес дамата. 

Цялото интервю с нея може да чуете в звуковия файл. 

Всички епизоди на "На всяка цена" ще намерите:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени