Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата на бързи обороти - протест, сертификат, КСНС

На Консултативния съвет по национална сигурност при президента - 10 януари 2022 г.
Снимка: БГНЕС

В „Седмицата на бързи обороти“ по „Хоризонт“ - бесилка стана символ на "революцията" срещу „зеления сертификат“ в България, колко далече може да стигне една парламентарна партия, която би трябвало да брани демокрацията, реда и закона, пита репортерът Наталия Ганчовска.

Противници на "зеления сертификат" и ваксинацията щурмуваха парламента по време на протеста, организиран от партия "Възраждане".

Последва блокада на Народното събрание отвътре и отвън. Полицейски кордон спря напора на протестиращите да влязат в сградата. Ранени бяха граждани и полицаи.

Яхна ли "Възраждане" страховете на хората, в момент, когато страната остана без титулярно ръководство, заради карантината на първите в държавата, а статистиката всеки ден отчиташе рекорд на заболели?

Омикрон вече доминира и в България. Властта оповести нов модел за управление на пандемията, в зависимост от броя на свободните интензивни легла и промени сроковете за карантина и изолация.

Инфлацията изяжда доходите на домакинствата. Близо един млн. работещи изпитват затруднения с покриването на месечните разходи, а още толкова пенсионери не получиха обещания размер на компенсацията за януари.

Парите ще бъдат изплатени през февруари, заедно с еднократна добавка от 75 лв. за тези, които ще се ваксинират.

Бизнесът остава притиснат от високите цени на електроенергията и природния газ.

Консултативният съвет по национална сигурност при президента затвори властта под карантина и препотвърди позицията на България по евроинтеграцията на Република Северна Македония.

Цялото предаване може да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени