Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират плановия прием и плановата оперативна дейност във Велико Търново

д-р Красимира Петрова
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

В област Велико Търново от днес се спират плановият прием и плановата оперативна дейност в болниците. Заетостта на интензивните легла за болни с коронавирусна инфекция в областта е 61-о на сто. 

Във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов болниците могат да увеличат с 20 леглата за неусложнени случаи, включително и педиатричните, има възможност и за разкриване на още 4 интензивни легла, съобщи след днешното заседание на областния Covid щаб д-р Красимира Петрова, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция: 

„50% са заетите легла за лечение на пациенти в неусложнено състояние и 61,11 % от интензивните легла. До локдаун смятам, че няма да се стигне при тези свободни легла. 

От Министерството на здравеопазването по неофициален път имаме указание да се изчака с прилагането на етапите, тъй като се уточнява и ще се видоизмени малко формулата, по която да се прави тази прогноза за епидемичната обстановка по тези клъстери“. 

10 деца с Covid са на болнично лечение. Три са установените случаи на Омикрон във Великотърновска област. Пациентите не са ваксинирани, не са пътували в чужбина и са на домашно лечение.  



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна