Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как с помощта на "Хоризонт" един доскоро бездомен и сляп човек вече вижда и с двете си очи

Мъжете във Фондация "Милостиво сърце“ в Добрич
Снимка: Мая Щърбанова

Това е история за добротата и надеждата. В нея главен герой е един доскоро напълно сляп мъж, който по стечение на нещастните обстоятелства в живота си от последната година остава и без дом и семейство. Напълно отчаян, той попада в приюта за мъже към Фондация "Милостиво сърце" в Добрич и с подкрепата на нейния председател, екип от лекари и дарители открива отново причина да продължи да живее.

Само преди три месеца в приюта за мъже към фондацията пристига един почти напълно сляп човек, загубил дом, семейство и останал само с усещането си, че този свят вече няма нужда от него. С пари, осигурени от фондацията, екипът на ДКЦ1 в Добрич прави операция на едното му око и Тошо Андреев проглежда с него. След излъчен репортаж по "Хоризонт“ парите, необходими за втората операция, се събират и така се стига и до нея. Тошо споделя, че в приюта в Добрич са върнали не само зрението, но и желанието му да живее.

"След призива на Тошо добри хора да му помогнат финансово за операцията и на другото му око отзвукът е огромен", разказва председателят на Фондация "Милостиво сърце“ Александър Иванов.

За да се стигне до момента, в който Тошо да може да бъде спокойно настанен в дом за възрастни хора, огромна заслуга има екипът на ДКЦ1 в Добрич и очният лекар там д-р Илияна Ананиева. Тя споделя, че само въпрос на време е било Тошо да загуби зрението си невъзвратимо.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мая Щърбанова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени