Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рисунки в жълто в измерение Х

Издателство "Библиотека България" ще отбележи четвъртия си рожден ден с церемония по връчването на наградите от конкурса "Вие пишете, ние четем". Отличия ще получат лауреатите от две издания на литературното състезание - "Рисунки в жълто", 2020, и "Измерение Х", 2021. На събитието на 26 януари в Yalta Art Room в София ще бъде представен и сборникът с разкази "Рисунки в жълто". 

Водещи ще бъдат Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов. 

"От 98 разказа от цялата страна са селектирани 33 за "Рисунки в жълто". Получи се един социален сборник с много човешки съдби, разказани вътре. Много земна книга, много преживяна", каза Аспарухов в предаването "12+3". 

Според Спиридонова съвременният пишещ човек в България се вълнува повече от социалните теми, свързани с житейските случки, с човешките взаимоотношения и не е склонен да пусне въображението си, за да създаде друг свят. 

"Българите сме повече в злободневието. Зад билото не смеем да надникнем. Но започвам да установявам, че българинът започва да експериментира и постепенно да надниква зад онзи хълм", коментира Симеон Аспарухов. 

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна