Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високи сметки за ток в областната болница в Бургас

Архив



С около 100 000 лева повече е месечната сметка за ток и парно на областната болница в Бургас в сравнение с преди година. За момента лечебното заведение се разплаща регулярно с доставчиците на лекарства, но при задълбочаване на проблема според ръководството ще се стигне до задлъжняване. 

Сметките за ток и парно на областната болница са нараснали значително, казва изпълнителният директор д-р Бойко Миразчийски.

За миналата зима най-високата сметка, която сме плащали за ток, е около 80 000 лева, докато само за декември платихме около 185 000 лева“

Засега няма натрупани дългове към доставчици на лекарства.

„Ако се задълбочи ситуацията, просто болницата ще започне да задлъжнява. Това е проблемът. Все си мисля, че няма да позволим да се стигне до там колегите да не получават заплатите. Ние се стараем те да получават едни добри заплати. А и те го заслужават, защото този денонощен труд, който дават, е пряко силите им“

За по-малкия ръст на сметките, според ръководството, е помогнало санирането на здравното заведение. Като част от проекта за енергийна ефективност предстои да се изгради фотоволтаична инсталация, която ще захранва около 80% от сградата.  

Повече чуйте в звуковия файл: 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна