Във видеата си на своите хиляди почитатели тя разказва истории от всекидневието си, пътувания, кулинарни рецепти.
Някои хора не приемат с положителна нагласа думи като веган, вегетарианско, но всъщност и българската национална кухня има вкусни ястия в тази категория – например боб, леща, отбеляза при гостуването си в Радио София Йокко.
„Здравословното хранене може да бъде просто и икономично. Една от целите ми в книгата е да покажа рецепти със стандартни продукти. Искам да насърча хората да експериментират.“
Формулата за лесни и бързо приготвяни ястия очевидно се е харесала на много последователи и читатели. Към това тя прибавя и психологическа мотивация:
„Обичам си тялото, то заслужава най-доброто и затова ще му предложа качествена храна. Да се чувстваме и да изглеждаме добре зависи в голяма степен от навиците ни.“
Всъщност „50 здравословни рецепти“ е написана бързо, защото са описани храни правени от авторката през последните 3 години. Снимките е правила лично тя, с телефона си.
Помолена да даде пример за меню, Йоана Йокко съвсем импровизирано бръкна в чантата си и прочете режима, който си е планувала за деня.
Според нея повечето хора имат проблем със сладкото, затова си е поставила предизвикателството следващата ѝ книга да е за 50 здравословни десерта.
Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова.