Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Комисията по олимпийска подготовка с първо заседание

Момент от заседанието на комисията.
Снимка: ММС

Комисията за олимпийска подготовка, определена със заповед на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, проведе първо работно заседание. На него се разгледаха тренировъчните планове на състезатели от над 10 спортни федерации. По време на срещата бе обсъдена и методиката на подготовка.

В комисията за олимпийска подготовка участват експерти от Министерството на младежта и спорта, Национална спортна академия „Васил Левски“ и Българския олимпийски комитет. 

58 спортни федерации са подали проекти по Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. Крайният срок за кандидатстване изтече на 21 януари. Предстои разглеждането на проектите, като то ще бъде извършено във възможно най-кратък срок. 

Все още продължава приемът на документи по Програмата за развитие на спортните клубове за 2022 г. Към настоящия момент са постъпили проекти на 90 спортни клуба. Крайният срок за кандидатстване е 11.02.2022 г.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.