Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Скопие министрите Бесими и Лорер договориха Механизъм за прозрачност на инвестициите

Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който е на посещение в Скопие и министърът на финансите на Република Северна Македония Фатмир Бесими договориха Механизъм за прозрачност на инвестициите, който да насърчава междусъседските икономически отношения.

Министър Лорер заяви:

„Механизмът за прозрачност на инвестициите означава механизъм, в който всеки един български инвеститор в Северна Македония, както и всеки един македонски инвеститор в Република България ще има възможност - при най-малкото съмнение относно дискриминация или неравно третиране от страна на местни или централни власти, да подаде сигнал, който ще бъде видим до най-високото политическо ниво. Този механизъм цели да осигури гладката работа на всеки един инвеститор от двете страни на нашата граница“.

По време на срещата в Скопие са сформирани и работни групи за подобряване средата за инвестиции в иновативни компании и за сътрудничество в областта на земеделието.

Следващата среща ще се състои след месец, тогава се очаква да бъде подписан и Меморандум за разбирателство между инвестиционните фондове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна