Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски с първа загуба за 2022 г.

Здравко Димитров вкара гол за Левски преди няколко дни срещу Марибор, но срещу Генчерберлиги не се разписа
Снимка: sportal.bg

Футболистите на Левски загубиха с 0:1 четвъртата си проверка от лагера на турска земя. "Сините" допуснаха поражение от Генчлербирлиги, а победното попадение дойде от дузпа в 71-ата минута, която беше реализирана от Каракаш. Радослав Цонев нацели гредата в 38-ата минута след добре изпълнен пряк свободен удар. Новото попълнение на българския тим Ноа Сонко Сундберг беше на игрището, за да наблюдава мача.

В 21-ата минута дойде и първият удар към една от двете врати и бе на сметката на турския тим. Мерт засече с глава, но твърде слабо и Николай Михайлов улови без никакви проблеми.
Пет минути по-късно дойде и чисто положение пред "сините". Билал Бари успя да отмъкне топката от защитник на Генчлербирлиги, след което напредна сам отляво, влезе в наказателното поле и подаде за непокрития Димитър Костадинов. Бившият футболист на Септември стреля от около точката за изпълнение на дузпа, но право във вратаря. 

Атаката на „сините“ продължи и Радослав Цонев пусна чудесен пас за Бари, който реализира, но беше в положение на засада. 
В 38-ата минута Радослав Цонев удари гредата след добро изпълнение на пряк свободен удар. Четири минути по-рано Уелтън стреля диагонално от границата на наказателното поле, но топката не намери целта.
През втората част при една от опасните си атаки към вратата на Левски Генчлербирлиги стигна до изпълнение на дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Николай Михайлов срещу съперников играч. Зад топката застана Каракаш и откри резултата.
Малко по-късно от изгодна ситуация Кръстев не сполучи да изравни резултата.

В крайна сметка Левски отстъпи за първи път от лагера си, след като в предишните 3 мача завърши с ремита.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна