Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експертът съветва

Ако не крием истината в социалните мрежи, може да сме по-интересни

| обновено на 04.02.22 в 13:47
Снимка: pixabay

Дори  ида не го съзнаваме, всички изграждаме присъствие онлайн.
Какво впечатление оставяме в социалните мрежи? Какво може да си помислят тези, които попаднат нашия профил. Какво разбират за нас като дейност, интереси, предпочитания?

„Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание, е да настроим така профила си, че присъствието ни да (по)казва каква е нашата стойност. Социалните мрежи дават достатъчно възможности за това“, изтъкна пред Радио София експертът по дигитален маркетинг и социални медии Етиен Янев.

Той посъветва преди да публикуваме нещо, да си задаваме въпроса в каква светлина ни представя и дали то ще е полезно за аудиторията, да се съобразяваме и с вида социална мрежа и нейните потребители.

В интернет пространството има изключително много информация, съобщения послания, покани. Много хора и компании се борят за нашето внимание.
Колкото повече ползваме дигиталните канали и общуваме през тях, толкова повече можем да се научим да подбираме инструментите за привличане на съмишленици, да преценяваме стойността и последствията на това, което публикуваме.

През социалните мрежи искаме да покажем къде сме били, колко сме успешни, да си набавим допамин от повече харесвания. Трябва обаче да осъзнаваме, че неизбежното сравнение, съревнованието може да се отрази на поведението ни, а не трябва да забравяме, че сме хора и понякога като сме по-истински, по-малко вероятно е да доскучаем, допълни още Янев:

„Когато се запознаваме с някого, по-добре да не му гледаме профила в социалните мрежи, а да се фокусираме върху реалната комуникация с него. Дори и да скрием информация, истината рано или късно лъсва.“

Чуйте целия разговор на Диана Костова.

  • Етиен Янев е експерт по дигитален маркетинг и социални медии. Към момента заема ръководна длъжност в дигиталния екип на глобална IT компания. Преподава на студенти в България и Русия, както и в най-големия студентски кампус за предприемачество в света - RANEPA International.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна