Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международният фестивал на изкуствата

„Българска душа на Святата земя“ – за седми път в Израел

Тази година Международният фестивал на изкуствата „Българска душа на Святата земя“ ще бъде онлайн, точно както през 2020-а. Това потвърдиха за „Артефир“ организаторите на международното събитие.

След миналогодишна пауза заради Covid рестрикции, които затвориха света, в „Българска душа на Святата земя“ могат отново да участват творци в различни направления, индивидуално или групово.

Участниците ще се оценяват от международно жури, а участието в конкурсните програми ще бъде онлайн и в него могат да се включат деца и възрастни от различни точки на света. Ще бъдат определени специални награди. Екипът на Арт салон „Сели“ ще присъди своята специална награда на фестивала „Българска душа на святата земя“ в Израел.

В шестте досегашни издания на феста са участвали много артисти с български корени, млади музиканти, певци, литератори.

Информация за регламента ще откриете на страницата на фестивала, както и в сайта на Държавната агенция за българите в чужбина, която подкрепя фестивала – съобщиха организаторите.

Събитието се провежда под егидата на Кметството на израелския град Бат Ям и популяризира българските традиции и обичаи, както и взаимодействието на българската и израелската култура – разказва в кореспонденция за „Артефир“ от Израел Весела Райчинова, създател и вдъхновител на фестивала. Чуйте разговора на Димитрина Кюркчиева с нея. 

Чуйте и израелската вокална група Yearot, която изпълнява български фолклор.

Снимки – „Българска душа на Святата земя“

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени