Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Балчик споделят

Силата на хоровата общност - виртуален мост във време на социална изолация

Проектът навлиза в училищата и детските градини

Вокална студия към НЧ "Паисий Хилендарски - 1870"

Проектът „Силата на хоровата общност - виртуален мост във време на социална изолация“ има за цел да запознае широката аудитория с магията и красотата на пеенето в хоров състав, на това да си част от общност, в която хората са активни и позитивни.

Д-р Валентина ГеоргиеваВ рамките на половин година екипът на „Музикален свят - Балчик“ ще посети шест учебни институции в града. Чрез възможностите на съвременните технологии децата от детските градини и училищата ще влязат в репетиционната зала заедно с пеещите си връстници, но не само като наблюдатели, а и като активни участници. По този начин се дава възможност на всяко едно дете да открие таланта си и да стане част от Вокална студия към Народно читалище „Паисий Хилендарски - 1870“, ръководена от вокалния педагог и хоров диригент Валентина Георгиева. 

Проектът е едновременно мащабен и иновативен и ще се разгърне в три основни модула: „Запознаване“, „Ритъмът е в мен“ и „Аз мога“. След всяка среща ще бъдат изготвени видеоматериали, които ще станат част от училищния живот, а родителите и широката общественост ще могат да видят какво правят децата - участници в проекта. 

Подробности за предстоящите събития разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" инициаторът на проекта д-р Валентина Георгиева. Чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна