Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският министър на отбраната обсъжда в Москва кризата около Украйна

Бен Уолъс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заминава днес за Москва за разговори по кризата около Украйна. В същото време във Великобритания бе приет закон за увеличаване на правомощията на правителство за налагане на санкции спрямо Русия.

След външният министър Лиз Тръс, която вчера посети Москва, очакванията са днес и министърът на отбраната Бен Уолъс да предупреди Русия, че нахлуване в Украйна е губещ вариант за всички страни в конфликта.

Уолъс ще се срещне с руския си колега Сергей Шойгу.

Бен Уолъс в момента е министърът с най-висок рейтинг в кабинета на Борис Джонсън и дори е спряган за бъдещ генерален секретар на НАТО.

Великобритания има 1000 войници в повишена бойна готовност в случай на хуманитарна криза, ако се стигне до война.

Допълнително за Полша заминават и 350 десантчици.

Британската Камара на общините пък гласува снощи закон, който ще позволи въвеждане на най-строгия режим на санкции на Русия в цялата история на двустранните отношения.

Законът предвижда замразяване на авоарите и забрана за пътувания на физически лица или бизнеси, включително стратегически важни сектори за Кремъл.

Става дума за химическата, отбранителната и нефтено-газовата индустрия, както и сферата на информацията и телекомуникациите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна