Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха втория манш на гигантския слалом в Пекин, Алберт Попов е 27-и след първия

Алберт Попов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради натрупаното огромно количество нов сняг и слаба видимост, както и желанието на организаторите да осигурят най-добрите условия на състезателите по ски-алпийски дисциплини, стартът на втория манш на мъжкия гигантски слалом на Олимпийските игри бе отложен.

Първоначално второто спускане трябваше да започне в 7:45 часа българско време, но по новата програма това ще се случи най-рано в 9:00 часа (15:00 местно време). Ако и тогава условията не позволяват на алпийците да се спуснат по трасето, има огромна вероятност вторият манш да бъде преместен в утрешния ден, като резултатите от първото спускане ще се запазят.

След него лидер е швейцарецът Марко Одермат, който води с 2 стотни от секундата пред австриеца Щефан Бренщайнер, а трети с пасив от 9 стотни е световният шампион в дисциплината Матьо Февр. Единственият българин, който участва в днешния старт, Алберт Попов е на 27-о място с пасив от 4.67 секунди. 

Заради лошите условия в първото спускане цели 35-а състезатели от записани на старт 89 не финишираха, като двама от тях дори и не стартираха. По-рано днес по същата причина бе отменена и втората тренировка за женското спускане от програмата на състезанията по ски-алпийски дисциплини на Игрите в Пекин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени