Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън заминава на посещение в Шотландия

Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън се отправя на първото си пощение в Шотландия, откакто лидерът на шотландските консерватори Дъглас Рос го призова да подаде оставка заради "Партигейт". 
Премиерът използва кратката ваканция на парламента, за да направи обиколка, посветена на плановете за изравняване на стандарта на живот в страната, като ще започне от Шотландия. Обиколката обаче става в рамките на седемте дни, в които Борис Джонсън трябва да се опита да избегне глоба като отговори на изпратения му въпросник от лондонската полиция, която разследва дали е нарушил правилата на локдауна, създадени от него. 
В навечерието на пътуването от "Даунинг стрийт" разпространиха изявление на премиера, в което се казва: "Достъпът до добро здравеопазване, добро образование, квалифицирана работа и надежден транспорт не трябва да зависи от това къде живеете. Ние променяме правилата на играта, за да върнем справедливостта в системата и да се фокусираме върху приоритетите, които наистина са от значение за хората". 
Съгласно програмата Джонсън трябва да бъде днес в Шотландия, но от неговия екип не изключиха възможност за промяна в зависимост от кризата около Украйна

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна