Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи изслушването на Камила Валиева

Камила Валиева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изслушването на руската фигуристка Камила Валиева от Арбитражния съд по спорта (КАС) е приключило, обяви генералният секретар на трибунала Матийо Рееб. Валиева даде показания чрез видеовръзка при изслушването на жалбата й до Арбитражния спортен съд (КАС) в Пекин относно отмяната на временното й наказание. Санкцията беше наложена след като тя даде положителна проба за забранено лекарство, но окончателното решение за тийнейджърката ще бъде обявено по-късно днес

15-годишното дете-чудо стана първата жена, направила четворен скок на олимпийски турнир по фигурно пързаляне. Но после се оказа, че е дала положителна допинг-проба на 25 декември миналата година по време на националния шампионат на Русия. Установено е забраненото вещество "триметазидин". 

"Изслушването приключи, беше дълго изслушване. Сега комисията ще обсъжда до днес сутринта, до края на сутринта", каза пред репортери генералният секретар на CAS Матийо Рееб. 

"Надяваме се да можем да обявим окончателно решение днес около 13:00, 14:00 или 15:00 часа следобед. Решението ще бъде оповестено или чрез прессъобщение на уебсайта, или съобщение в социалните мрежи.

"Трябва да организираме това и все още имаме работа по този въпрос... Не мога да коментирам нищо, което е казано по време на изслушването, но се надявам да ви дам решението... след няколко часа." 

Съставът на комисията е от арбитри от САЩ, Италия и Словения. Имената им са Джефри Бенц, Фабио Юдика и Весна Бергант Ракочевич.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени