Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: В период на криза не може да има феодално управление

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Има много ясно разделение в оценката на досегашното ръководство на ДСБ и на пътя на партията напред. Има две много силни мнения. Това каза пред БНР евродепутатът Радан Кънев от ДСБ, който отказа поста на заместник-председател.

„Близо половината гласове да бъдат получени срещу действащ председател от нов кандидат, и то в момент, в който партията е участник във властта, показва много сериозно желание за промяна на много хора. нещо, което тепърва ръководството трябва да разчете, да оцени в каква посока се търси тази промяна“, коментира Кънев в предаването „Преди всички“.

„Има един елемент на говорене вътре в партията, който се чу ясно на това събрание, който застрашава всичко друго. Това е изказаната неколкократно теза, че който е против даден кандидат за председател или не одобрява дейността на досегашното ръководство в една или друга посока, значи е човек на ГЕРБ. Това е катастрофално говорене с потенциални неограничени разрушителни последици, което трябва да спре на секундата, защото е глупаво и невярно.“

Радан Кънев формулира свои притеснения относно сегашното управление.

„Очевидният факт, че към момента в секторите сигурност, отбрана,  външна политика в България има неяснота все още кой упражнява националната политика – дали е президентът и неговите съветници, дали е Министерският съвет, а Конституцията е пределно ясна.

На второ място, без съмнение виждаме тревогата на изключително много хора с десни възгледи, особено хора от бизнеса, особено от малкия, средния, динамичния бизнес от начина, по който е конструиран бюджетът.

И на трето място, човек трябва много сериозно да си е затворил очите, за да не види опитите на БСП и конкретно на г-жа Нинова да вкара правителството в коловоза на левия популизъм.“

Според Кънев парцелирано, феодално управление на държавната власт в период на криза не може да има

По думите му може да има нюанси в политиките на партиите в коалицията, но да приемем безропотно, че икономиката ще бъде управлявана от БСП, а енергетиката - от Слави Трифонов, е лоша перспектива.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени