Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват смъртта на мъж, издъхнал в Спешния център в Девин

В жалба чрез медиите до Регионалната здравна инспекция в и до директора на Спешна помощ в Смолян синът на починалия мъж Павел Шилев, заявява, че баща му е починал, заради час и половина размотаване от медиците.  Трагедията се разиграва на 12 срещу 13 февруари т.г. 65-годишният Асен от доспатското село Змеица имал проблем с дишането и силен задух, разказа дъщерята Недялка Дойкова:

"През цялото време никой не се спря да попита как е, някой да го прегледа. Дойде д-р Яръмов от отделението да му направи снимка. Започнаха; "Този документ така не се попълва, оня документ така не се попълва". Докато разчетат снимката, докторът каза да го заведем в "Бърза помощ", ще му трябва да му се окаже помощ. 

Отидохме там, пак се въртяха напред-назад. "Той не е за нас, не виждате ли, че е в тежко състояние, вече е почернял, качвайте го в линейката, карайте го в Смолян. Баща ми се притесни, взе да се удря по главата и вика: "Не мога да дишам". И те тогава: "Ами докарайте го тука да видим дали да му сложим кислород". Оказа се, че кислородът не му е включен в бутилката. И стана за секунда, и издъхна".

Ще има щателна проверка по случая.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени