Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Лапчев: Басейнът в скалите край Синеморец е незаконен и ще бъде премахнат

Вграденият в скалите басейн край Синеморец, който се намира до частния имот на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, е незаконен и ще бъде премахнат. Това каза кметът на Община Царево Георги Лапчев. Община Царево извърши проверка на обекта по разпореждане на Окръжната прокуратура в Бургас.

След проверка на Областната администрация в Бургас за незаконния басейн, вграден в скалите в местността „Поляните“ край Синеморец съобщи първо бившият областен управител Мария Нейкова. „Нещо по-страшно са констатирали моите колеги - там преди басейна има имот, който е частна собственост и който имот възпрепятства достъпа на държавата до държавния имот, в който е изграден този басейн“, обясни тя.

Басейнът е голям близо 12 метра и дълбок един метър и 20 сантиметра. До него има изградени дървени стълби, това каза Емилиян Гебрев в отговор на наш въпрос. 

Чрез геодезически измервания е установено, че той се намира върху скалите, които са публична държавна собственост, заяви кметът на Царево Георги Лапчев. „Въпросният басейн е проверяван в годините назад може би повече от 5-6 пъти. Има становища и на РИОСВ, и на Областна управа. В Общината е постъпило предложение от прокурор Христо Колев от Окръжна прокуратура, който ни съветва Общината да стартира процедура по чл.225 а от ЗУТ, което означава незаконен строеж“, обясни той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна