Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оръжеен търговец е собственик на имота с вграден в скалите басейн (ОБНОВЕНА)

| обновено на 23.12.21 в 17:22

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден в скалите басейн в местността „Поляните“ край Синеморец. След проверка на областната управа в Бургас, оттам твърдят, че басейнът е изграден върху скали, които са публична държавна собственост, което е незаконно. От Окръжната прокуратура в Бургас разпоредиха на кмета на Царево да извърши проверка по случая. 

Антония Тенева от областната управа в Бургас, която е ръководител на екип извършил проверката за незаконно строителство на басейн в скалите край Синеморец каза:

"Ние отидохме във връзка с проверка на лодкостоянки. Басейнът няма да е собственост на господин Гебрев. Ако е негова собственост, да си го премести в неговия имот. Не му е мястото в държавния."

Емилиян Гебрев не пожела да бъде записван и изпрати писмен отговор на поставените въпроси, а кметът на Синеморец Костадин Диков потвърди, че имотът с басейн в скалите е негов. В отговора си Гебрев уточнява, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са закупени от семейството му от частни собственици през 90-те години на миналия век. На целия проект за строителството на вила с басейн е направена оценка за въздействие върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите са издадени необходимите разрешения, а мястото е определено от геодезист. Басейнът е пластмасов, голям близо 12 квадратни метра  и дълбок един метър и 20см. До него има изградени дървени стълби. Съоръжението е монтирано преди 20 години, каза Емилиян Гебрев. Имота с морската вила не е преграден с ограда и през него се минава свободно, посочи още той. Зоната, в която се намира морската вила с басейна е урбанизирана територия, каза още Емилиян Гебрев. 

Днес община Царево започна проверка по случая. Кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че според него няма как басейнът върху скалите да е на частен терен:

"Става дума за имот, който предполагаме, че е изключителна държавна собственост. Видяхме в Google Eatrh съществува преди 2010 година. Това е проверка, направена през компютър. Не мога да кажа чия собственост е. Предстои да направим проверка, констативен протокол. В случай, че наистина е незаконно построен, ще има заповед за премахване."

Вчера областният управител на Бургас Мария Нейкова заяви, че частен имот препречва пътя до скалите, където е вграден басейна:

"По първоначална информация частният имот с вградения в скалите басейн е собственост на известен оръжеен търговец. 

Предстои да получим отговор от него дали има документи узаконяващи строителството."

Проверката по случая трябва да продължи до 22-и януари следващата година. Тя трябва да установи дали са извършени нарушения при поставянето на басейн върху скалите край Синеморец. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни обучения по 8 професии в Бюрото по труда в Бургас

Дирекция "Бюро по труда" в Бургас започва обучения по проекти на национално представените работодатели и синдикални организации. Обучения ще се провеждат по 8 професии. Това са „“Електромонтьор“, „Заварчик“, „Сътрудник малък и среден бизнес”, „Търговски представител“, „Снабдител“, „Барман сервитьор“, „Работник в заведение за хранене и развлечение“,..

публикувано на 12.06.24 в 11:29
снимката е илюстративна

Бургас е в челото по най-много разрешителни за работа на непълнолетни

Непрекъснато се увеличава броят на издадените разрешения за работа на непълнолетни, сочат данните на Главна инспекция по труда.  За първите пет месеца на 2024 г. те са 3404, като над 3300 от тях са за лица от 16 до 18 години. Най-много разрешения са предоставени в областите Бургас , Варна, Пловдив, София град, Софийска област и Благоевград. За..

публикувано на 12.06.24 в 11:14

"Хоро край поморийския бряг" става на 15 години

С два концерта - в Летния театър на Бургас и в Поморие на централния площад, фестивалът "Хоро край поморийския бряг" отбелязва 15 години.Първия концерт е в Бургас на 13 юни, а на следващия ден е в Поморие. Началото и на двата е в 20ч, входът е свободен. Ръководителят на танцов клуб "Чайка", които заедно с местното читалище организират поморийския..

публикувано на 12.06.24 в 10:41

Временни промени в разписанието на няколко автобусни линии

От 09.00 ч. на 12 юни, поради строително-ремонтни дейности, ще бъде затворен за движение на превозни средства участъкът от пътен възел „Тромпета” до Гробищния парк в Бургас, съобщи Общината. В тази връзка се налага временна промяна в маршрутите на линии № 15, № 15А, Горица – Бургас и № 62. До приключване на ремонта автобусите по горепосочените линии..

публикувано на 12.06.24 в 09:45

Продължава по график пръскането срещу комари с дрон

„Дезинфекционна станция – Бургас“ ЕООД продължава с извършването на въздушни ларвицидни/ имагоцидни обработки срещу комари със земеделски дрон – AGRAS Т30.  Дезинсекционните дейности ще се извършват в периода от днес до 21 юни от 06:00 до 10:00 ч.  Включени са следните биотопни зони: – Атанасовско езеро – обходни канали и крайбрежни водни площи; –..

публикувано на 12.06.24 в 09:36

Изгоряха 75 дка с пшеница край Русокастро

Около 17.00 ч. в понеделник, в района между каменските села Русокастро и Ливада, в близост до пътното платно е започнал огън, който бързо се разпространил към близките ниви с пшеница, съобщи Областната дирекция на полицията. На място са започнали гасителните действия с три трактора и две цистерни вода от с. Русокастро. Към тях се е присъединил и един..

публикувано на 12.06.24 в 09:22

"Жълт" код: В 10 области дъжд и гръмотевици, в 12 - жега

"Жълт" код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София - област и Шумен. За други 12 области е обявен жълт код за опасно..

публикувано на 12.06.24 в 09:04