Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на оцелели от ферибота край о-в Корфу

Горящият ферибот, 18 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Операцията по издирването на изчезналите десет пътници, от които 7 българи, от запалилия се в Йонийско море ферибот „Юрофери Олимпия“ е възстановена тази сутрин. Роднини на шофьорите следят с напрежение действията на пожарникарите.

Дори и днес, пети ден след възникването на инцидента, спасителите смятат, че има надежда да се намерят живи хора.

Пожарникарите бяха принудени през нощта да прекратят операцията в затворените помещения на ферибота, поради слаба видимост и дим. Огнеборците съобщават, че могат да останат в затворените помещения не повече от 20 минути, защото още са много високи температурите. Днес спасители и пожарникари ще направят опит да влязат в третия гараж на ферибота, където се намират повечето товарни коли.

Никой от участниците в спасителната операция не изключва възможността да намерят живи хора.

Роднините на издирваните пасажери са на пристанището на остров Корфу и очакват положителен резултат от спасителите. Властите вчера ги допуснаха до се качат на палубата на ферибота, за да се убедят, че издирването продължава.

Специалисти коментират, че още дълго време ще има потенциални огнища в кораба и реална опасност за нова авария поради наличие на голямо количество гориво в тировете.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна