Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС готви декларация и изслушване на службите

Андрей Гюров
Снимка: БГНЕС

Извънреден председателски съвет в Народното събрание се състоя днес с участие на ръководителите на всички парламентарни групи и заместник-председателите на НС (председателят на НС Никола Минчев е на среща при президента - б.р.)

След края на срещата от името на всички изявление даде председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров:

„Направихме контактна група от всички парламентарни групи и имаме обща позиция, че ще излезем с декларация, която започваме да подготвяме в момента. Очакваме председателят на НС да се върне от срещата при президента и когато е тук да обявим декларацията… Ще обсъдим ситуацията и най-вероятно ще направим извънредно заседание, на което да изслушаме службите и Министерски съвет“.

В съвета участва и председателят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който обаче не присъства на изказването на Гюров за разлика от останалите участници в срещата.

В отговор на уточняващ въпрос на БНР дали „Възраждане“ ще подкрепят текста Гюров посочи, че декларацията ще бъде обща от целия парламент. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна