Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч: Нямаме данни за осъществяваща се проверка от НАП

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Община Ловеч опроверга с писмо до медиите информацията, която БНР и БТА съобщиха за започнали проверки от Националната агенция за приходите във връзка с траурните обредни дейности на общината и от Регионалната здравна инспекция за състоянието на  ловешкия гробищен парк „Скобелево“.

От Община Ловеч съобщават по повод въпросните публикации, към 17 часа на 25.02.2022 г., че няма данни за осъществяваща се проверка от Националната агенция за приходите.

Както вече БНР информира, с писмо от 24 февруари по повод журналистическо запитване, от НАП съобщиха чрез официално писмо до БНР и БТА, че: „Проверката, която Национална агенция за приходите започва, е във връзка с писмо от „БЕТА ТРАУР 84“ ЕООД, постъпило в Централно управление (ЦУ) на НАП и е проверка за установяване на факти и обстоятелства (ПУФО) на Община Ловеч с ЕИК ……..

В хода на ПУФО ще бъдат изследвани организацията на дейността на Общината, свързана с обредната ѝ дейност, както и поставените в писмото на „БЕТА ТРАУР 84“ ЕООД въпроси: липса на цени за различните видове траурни стоки, пазарни ли са цените по тази стопанска дейност, подлежат ли сделките на данъчно облагане по реда на Закона за подоходно корпоративно облагане (ЗКПО) и как се отчитат формираните приходи от тях.

При установяване на обстоятелства, водещи до отклоняване на данъчното и осигурително облагане, екип от проверяващите – двама инспектори от дирекция „Контрол“ на ТД на НАП - В.Търново, сектор "Проверки" - ИРМ - Плевен, ще преценят необходимостта от възлагане на последващи контролни действия (ревизия) спрямо Бюджетна дейност „Обреди“, която стопанисва и управлява общинските гробищни паркове на територията на град Ловеч. Законоустановеният срок за приключване е 13.05.2022 г.

След приключване на ПУФО за резултатите да бъде уведомена дирекция „Контрол“ в ЦУ на НАП с оглед изготвяне на отговор до „БЕТА ТРАУР 84“ ЕООД по преписката".

Що се отнася до проверката, която започна РЗИ – Ловеч за състоянието на гробищния парк „Скобелево“ директорът на инспекцията д-р Росица Милчева заяви :

"Организирали сме цялостна проверка и сме изискали от Община Ловеч информация, свързана с два парцела, понеже в жалбата са цитирани два парцела, които ние трябва целенасочено да проверим, освен останалите изисквания".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени