Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рованпера спечели рали Швеция

Кале Рованпера спечели рали Швеция, кръг от световния шампионат по автомобилизъм и излезе начело на генералното класиране при пилотите. Финландският пилот на "Тойота" води с 14 точки пред белгиеца Тиери Нювил от "Хюндай", а до края на сезона остават още 11 кръга.

Петима различни пилоти се извъртяха начело на класирането в Швеция до последните отсечки, в които 21-годишният финландец бе безгрешен на заледена и заснежена настилка. Той се възползва от катастрофа на британския си съотборник Елфин Евънс, оглави класирането и задържа първото място с 22 секунди пред Нювил.

Белгиецът от "Хюндай" също се изкачи с едно място след отпадането на Евънс, а финландецът Есапека Лапи, който се завърна в "Тойота" след тригодишно отсъствие, финишира трети. Той изостана с още осем секунди от първенеца.

Естонецът От Тенак спечели последния бонус етап с автомобил на "Хюндай" и добави пет точки в актива си, но заради отпадането в Монте Карло той е едва 11-и за сезона. Рованпера бе втори на четири точки и Нювил взе три с последно място в тройката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна