Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани даряват помощи за пострадалите в Украйна

| обновено на 28.02.22 в 11:20
Снимка: trafficnews.bg

В готовност сме и призоваваме всички, които имат възможност да се включат в кампанията в подкрепа на пострадалото население в Украйна. Това обяви пред Радио Пловдив Таня Георгиева, регионален директор на БЧК в Пловдив по повод започналата вчера националната  благотворителна кампания на БЧК. Набират се финансови средства и материална помощ за пострадалото от конфликта в Украйна население.

Парите не се приемат на ръка, а в банкова сметка, чиито номер може да бъде намерен на сайта на БЧК.

В Пловдив материалните помощи се събират в пункта на БЧК на ул. „Стойчо Мушанов“ №48Работното време е от 9 до 17 часа

За най – неотложни нужди се приемат нови дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали, съобщи Таня Георгиева. Добре би било те да са дори с етикет на производителя, уточни тя.

Георгиева призова фирмите производители да се включат в кампанията, тъй като има нужда от палатки, отоплителни уреди, фенери, батерии, генератори.

Над 10 човека посетиха пункта на БЧК в Пловдив още вчера, коментира директорът на пловдивските червенокръстци. Дарени са дрехи, хигиенни материали и завивки.

Пловдивчани сме много сетивни и като във всяка кампания ще се отзовем достойно, убедена е Таня Георгиева. Тя изрази надеждата си за съпричастност от всички българи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна