Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничения на движението през проход „Шипка“ заради честванията на 3 март

От МВР съветват желаещите да присъстват на празника на връх Шипка да са облечени за зимни условия
Снимка: БГНЕС, архив

Заради честванията за Трети март на Шипка от тази сутрин сутринта едноименният проход е отворен за движение само за желаещите да посетят проявите пред Паметника на Свободата.

За да бъде гарантирана безопасността им, от полицията са взели специални мерки.

Пропускателен пункт е изграден на стълбите пред входа на Паметника на свободата на Шипка, съобщи комисар Илиян Илиев - началник сектор „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР - Стара Загора.

„Ползваме технически средства. Не допускаме граждани, носещи остри предмети, палки и други такива, с които могат да бъдат наранени (хора – б.р.), включително ползваме и помощ от сили на жандармерията.“

През проход „Шипка“ ще се пропускат единствено желаещите да вземат участие в тържествата по повод 3 март.

„Традиционно проходът ще бъде използван като паркинг, като колите се подреждат вдясно по реда на тяхното пристигане, а гражданите пеш отиват до връх Шипка. Желаещите да посетят паметника ще помоля да бъдат облечени добре, автомобилите да бъдат подготвени за зимата. Трасето се чисти, но проходът е със зимни условия“, каза комисар Илиев.

Движението за транзитно преминаващите автомобили от Южна към Северна България и обратно през проход „Шипка“ ще бъде възстановено от 18 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени