Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трявна обяви традиционния конкурс за поезия на името на Петко и Пенчо Славейкови

Снимка: БГНЕС

Община Трявна обяви традиционния национален конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Престижната надпревара се организира ежегодно и е част от програмата на Славейковите празници в града, които се провеждат в началото на лятото.

Литературният конкурс е за съвременни български и чуждестранни поети, като текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български. Авторите участват анонимно с по едно лирично стихотворение с не повече от 30 стиха. Изискването на организаторите е творбите, подадени за участие, да не са били публикувани или издавани.

Произведенията трябва да се изпращат в електронен вид на имейл адрес: slavkonkurs.tryavna@gmail.com  или на хартия- на адреса на общинската администрация в Трявна- в срок до 10 май.

Жури присъжда Славейковата награда, втора и трета награда, като публиката също избира свой фаворит. Наградният фонд е 4500 лева.

Имената на отличените автори ще бъдат обявени в навечерието на Славейковите празници в Трявна, които ще се проведат в началото на юни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна