Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев: България ще окаже подкрепа на децата и семействата от Украйна

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

България ще окаже подкрепа на децата и семействата, които търсят  спасение от военния конфликт в Украйна. Това е потвърдил президентът Румен Радев на среща с представителя на УНИЦЕФ за страната ни. 

Президентът е подчертал, че България е готова да окаже хуманитарна помощ на бежанците от Украйна. Страната ни създава възможност украинските деца да продължат образованието си в българските училища и детски градини, а техните възрастни близки да бъдат включени в пазара на труда у нас. По данни на УНИЦЕФ един милион деца са напуснали Украйна от началото на конфликта.

Организацията е готова да засили подкрепата си за държавите приели бежанци е посочила на срещата представителката на УНИЦЕФ у нас Кристина де Бройн. Тя е обсъдила с президента и развитието на политиките за децата и семействата в България акценти в новата програма за партньорство между УНИЦЕФ и българското правителство за периода 2023-2027 година ще бъдат ранното детско развитие и подкрепата на родителите, гарантиране правата на децата и тяхната закрила


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна