Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов: Конгрес на БФС трябва да има в петък, ние ще сме пред НДК

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС

"В момента поканата за редовен конгрес все още е в търговския регистър. По тази причина конгресът не може да бъде отменен, той трябва да се проведе. Тъй като 30 дни преди провеждането не може да се промени дневния ред на конгреса, така той не може и да се отмени. Затова конгрес трябва да има. Аз и екипът ми ще бъдем там в петък пред НДК". Това обяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов.

В началото на този месец президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че на 18 март няма да се проведе конгрес заради течащите съдебни спорове между екипа на Бербатов и настоящето ръководство. Според Бербатов обаче централа планира да проведе тайно своя конгрес. 

"Всеки клуб, който легитимно е издигнал свой делегат за конгреса, те могат да участва на конгреса. Призовавам всички клубове, според мен е редно да бъдат в петък в 10:30 пред зала 3. Аз и екипът ми ще бъдем там. Призовавам ММС и министърът на спорта да изпрати представители на инспектората, тъй като ММС издава лиценз на БФС, а те няма как да му го дадат, ако не си одобрят бюджета на конгрес до края на месеца. Ние ще бъдем там, аз Мартин, Стилиян, пред НДК. Конгрес трябва да има", допълни Бербатов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна