Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лойд Остин пристигна в София

| обновено на 18.03.22 в 10:52
Снимка: архив

На посещение в София пристигна секретарят по отбраната на Съединените щати Лойд Остин, който ще разговаря с министъра на отбраната Драгомир Заков, а за утре е насрочена срещата му с премиера Кирил Петков.
В интервю за БНР преди посещението министър Заков го определи като изключително знаково.
Министърът на отбраната Драгомир Заков каза още, че формите, в които се обсъжда военна помощ за Украйна са съюзните: НАТО и Европейският съюз.
Визитата на Лойд Остин предшества посещенията му в Брюксел и Словакия и е част от обиколката му в Европа с фокус върху подкрепата за съюзниците от НАТО. 
Наблюдение на учение на полигона "Ново село" е в програмата на секретаря по отбранатана САЩ Лойд Остин по време на посещението му в България. На полигона се провежда българо-американското учение, с участието на Формирования от Сухопътните войски на САЩ в Европа на ротационен принцип.
 В програмата на посещението на Лойд Остин са предвидени срещи с министъра на отбраната Драгомир Заков и с премиера Кирил Петков.  Посещението на секретаря по отбраната идва в момент, когато НАТО взема решения за засилване на Източния фланг на Алианса заради военното нахлуване на Русия в Украйна. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна