Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

VenZy с отговорност и към мъжкото репродуктивно здраве

Певецът е лице на кампания и готви нов албум за края на годината

Снимка: Facebook/venzy

Лъчезарният поп изпълнител VenZy стана лице на кампания – „Една цел, една мечта!“, каквато май никога досега не се е реализирала - за мъжко репродуктивно здраве.

„Важно е всички момчета и мъже, които още не са станали бащи, да проверят своите възможности. Сексуалните възможности нямат нищо общо с репродуктивните. Мъжко е да си отговорен за здравето си и за жената до теб“, написа певецът в своя фейсбук профил.

Доказано е, че при безплодие в двойката в 40% от случаите проблемът е при мъжа. Кампанията от 25 март е на инвитро клиника „София”, а целта е да бъдат насърчени млади мъже, които все още нямат деца, да изследват своите репродуктивни възможности.

В България не се говори за мъжките проблеми в това отношение. Често пъти се смята, че „виновна“ е жената, коментира VenZy в студиото на Радио София:

„Разбрах, че голяма част от двойките с проблеми (около 68%), които се изследват и предприемат правилните действия, нямат нужда да стигнат до инвитро процедури, за да имат свое дете. При мъжът изследването е много по-лесно, отколкото при жената. Това, което научих, допълнително ме мотивира да се включа в кампанията.“

След като стана татко, VenZy се обърна и към по-малките от публиката. Обясни, че държи към тяхната музика да се подхожда със същия професионализъм, както за другата аудитория. Написал е и продуцирал първата детска песен за Габи.

„Задължително е да обградим децата с готини и позитивни послания, включително и с песните. Искам да има повече възможности за талантите, за децата в България“, допълни VenZy и обеща до края на 2022-ра нов албум.
Вече работи усилено върху него.

Чуйте целия разговор на Димитър Ганев и Диана Костова с певеца.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна