Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караджов: Бави се изграждането на отсечки по скоростния път от Ботевград

| обновено на 18.03.22 в 22:55

Търси се решение на проблема със забавянето на строежа на скоростния път от Видин до Ботевград, обясни днес Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие и благоустройството. Още тази година ще бъде възобновено и  строителството на пътя до Салаш, а дългосрочната цел е отварянето на ново КПП, посочи вицепремиерът.

Община Монтана стартира процедура за промяна предназначението на земеделска земя за изграждане на депо за строителни отпадъци.

Общо 297 са назначените лични асистенти в община Мездра, съобщават от общинската администрация. Те предоставят тази социална услуга на 290 лица с трайни увреждания. От стартирането на услугата до момента този вид грижа са получили общо 476 потребители.
Определиха фирмите, които ще получат награди от областната администрация на Враца в чест на международния ден на безопасните условия на труд на 28 април.

Членове на ВМРО във Враца се срещнаха с част от пострадалите от войната в Украйна, настанени в Градешкия манастир "Св. Йоан Предтеча". В манастира са настанени трима възрастни и четири деца. Очаква се да пристигнат още 8 души.

Център за настаняване от семеен тип на лица с психични разстройства ще започне работа в Ново село.

Ново обзавеждане за кабинета, в който се помещават полицаите в Ново село е осигурила местната общинска управа.

Във видинската Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" приключи обучението на читалищни библиотекари от населени места от областта, които до момента не са имали необходимата професионална квалификаця. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна