Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игор Конашенков: Руската армия използва в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал” и крилати ракети “Калибър”

Игор Конашенков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Руската армия използва в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал” и крилати ракети “Калибър”. Това съобщи на редовния си брифинг говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков.

Конашенков посочи, че в района на селището Константиновка в Николаевска област е бил унищожен голям склад за горивно-смазочни материали на украинската армия.

Обектът е бил поразен от акваторията на Каспийско море с крилати ракети “Калибър” и с хиперзвукови аеробалистични ракети “Кинжал”, изстреляни от въздушното пространство над полуостров Крим.

Говорителят на военното ведомство уточни, че от склада се е снабдявала с гориво украинската бронирана техника, която води боеве в южната част на страната.

От акваторията на Черно море също са били изстреляни ракети “Калибър”, които са унищожили цехове за ремонт на бойна техника.

Конашенков каза още, че са били нанесени удари и по военна база в Житомирска област, при което са били убити 100 души - военнослужещи от силите за специални операции и чуждестранни наемници.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени