Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАП алармира за нарушение на длъжностно лице от Министерство на правосъдието

| обновено на 23.03.22 в 13:55
Снимка: Ани Петрова

Върховната административна прокуратура сезира Главния инспекторат на Министерски съвет за проверка на нарушение, допуснато от длъжностно лице от Министерство на правосъдието във връзка с изготвен протест против заповед на правосъдния министър, издадена по Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

Според държавното обвинение длъжностното лице, чиято позиция не се съобщава, не е спазило  тридневния срок  за придвижване на протеста, подаден от Върховната прокуратура.

„В Административно-процесуалния кодекс е регламентиран състав на административно нарушение и се ангажира административнонаказателната отговорност на длъжностно лице, което без уважителни причини не препрати своевременно жалба или протест срещу административен акт на по-горестоящия административен орган или на съда“, цитират кой е нарушеният законов текст от прокуратурата.

Министър Йорданова коментира и сигнала така: 
"Твърди се за забава за препращане на преписката в рамките на шест дни. В момента в министерството ще извършва проверка. Ще установим какви са фактите, съответно, ще предприемем съответните действия".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна