Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Роден под щастлива звезда” ще се играе в Зона Б-5, през лятото отново е на турне

Втората част „Островът на изненадите“ от трилогията по текстове на Туве Янсон ще има премиера през май по време на „Джобен фестивал”

Снимка: Приключения с кораб

Трима приключенци ще разкажат на децата колко силно може да бъде приятелството и колко важно е да следваш смело порива на своето сърце в куклено-музикалния спектакъл „Роден под щастлива звезда” тази неделя (27 март).

Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова по текстове на финландската писателка Туве Янсон.

Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Въпреки пандемията, изминалата година е била доста наситена с творческа активност, разказаха пред Радио София Маргарита Петрова и Милена Великова.

Мобилността на спектакъла е позволила да се осъществят над 50 срещи с детската публика в най-различни селища в цяла България.

„Искахме да проверим докъде ще ни стигнат силите, а всъщност се заредихме. Тази година планираме ново турне“, отбеляза Милена Великова.

„Роден под щастлива звезда” е първата част от трилогията „Приключения с кораб”. Вече са готови куклите и декорът за втората част, която носи заглавието „Островът на изненадите“, допълни Маргарита Петрова. Премиерата ще може да се види през май т.г. по време на „Джобен фестивал”.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова,

а „Роден под щастлива звезда” може да гледате с децата си в неделя в „Art & Tart“ (ЗонаБ-5, бл.9, вх. А) от 11 часа. След спектакъла децата ще направят своя 3D картичка с мотив от представлението в творческата работилница на Здравка Кантарева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна