Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите до 19 г. с втора победа над Черна гора

Националите до 19 години
Снимка: БФС

Юношеският национален отбор на България по футбол до 19 години победи за втори път в рамките на три дни връстниците си от Черна гора, като този път се наложи с 3:1. В петък нашите надвиха съперника с 1:0 благодарение на попадението на Никола Илиев.

Селекционерът Ангел Стойков днес пусна доста нови лица, като някои от тях показаха интересни неща. Въпреки българското превъзходство, гостите от Черна гора откриха резултата в 26-ата минута. Разписа се Владимир Перишич, който получи топката на три метра от празната врата и нямаше проблем да я вкара. 

9 минути по-късно дебютантът Даниел Любомиров, който играе за испанския Унион Депортива Чантреа (Памплона), изравни с глава. Той скочи най-високо при центриране на Красиан Колев от корнер и не остави шанс за черногорския вратар, забождайки топката в ъгъла.

През втората част по-активния маниер на българите даде резултат и с две попадения на нападателя на ЦСКА София Павел Жабов резултатът стана 3:1. Синът на бившия голмайстор на "червените" Петър Жабов се разписа в 71-ата минута след прекрасно подаване от дясно и пробив преди това на Николай Златев от Черно море. 7 минути след това Жабов изпревари с глава черногорския вратар и засече в мрежата центриране от българската половина на терена.

Състав на България: Давид Борисов, Теодор Иванов, Валентин Петров, Денис Динев, Красиан Колев, Борис Димитров, Никола Илиев, Никола Църовски, Димитър Иванов, Николай Желязков, Даниел Любомиров (Николай Златев, Несин Селим).



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени