Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров призова за повече смелост

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Трябва да бъдем малко по-агресивни и по-смели. Искам отборът да има по-голямо самочувствие", обяви селекционерът на българския национален отбор - Ясен Петров, преди днешната контрола с Хърватия. Мачът срещу световния вицешампион е от 17 часа българско време.

"Срещу Катар не влязохме добре в мача. След това направихме някои грешки, които мога да нарека грешки на растежа. Все пак това е отбор на една година. Но мачовете от Лигата на Нациите идват, така че тук сега ще си създам и финалната представа за отбора", обясни специалистът.

"Ще бъда безкрайно откровен. В последните двубои през цялото време играем в схема 4-3-3, така ще бъде до края. Експериментирахме доста, но накрая сме спряхме на това, което най-познато за всички наши футболисти", каза още той.

"Хърватия има достатъчно качествени играчи за два отбора. Те едва ли ще подценят мача, а при нас това няма как да се случи, защото все пак играем със световния вицешампион. България и Хърватия са близки страни и мога да кажа, че като зрител пред телевизора винаги съм се радвал на техните успехи", завърши Ясен Петров.

Състоянието на Радослав Кирилов и Ивайло Чочев е стабилно, но решението за това дали ще играят днес, ще бъде взето в последния момент.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени