Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Бандерас носи статуя на Христос в Малага през Страстната седмица

Цветовете на Андалусия! Охрата на безкрайните полета, искрящо зеленото и оранжевото на портокаловите градчета, синьото на планината Сиера Невада и пъстрите поли на танцьорките на фламенко. Бойка Велинова, която от години обикаля света, но е избрала за базов лагер тази автономна област на Испания, ще ни даде безценни съвети, ако решим да отскочим за пролетните празници до Андалусия. Впрочем, там наричат Великден Страстната седмица.


Бойка, която е кореспондент на „Покана за пътуване“ в Андалусия, продължава разказа си за великденските празници там. Тя вярва, че „Човек вижда толкова, колкото знае“. Не умее да стои в зоната на комфорта и да обуздава любопитството си към живота, затова си причинява дълги пътешествия из целия свят, които след това споделя с удоволствие.

Госпожа Велинова е посетила 109 държави на 6 континента, а резултатът е повече от 200 пътеписа, кулинарни статии и фоторепортажи.


Чуйте разказа на Бойка за празненствата и шествията през Страстната седмица в Андалусия и за специалното участие на Антонио Бандерас в тях.

Снимки: личен архив на Бойка Велинова


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна