Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетичен „Ангелски сняг“ са събрали Николай Владимиров и Кристина Митева в обща книга

Премиерата е на 8 април в Столичната библиотека

Николай Владимиров и Кристина Митева обединяват и споделят своите нежни и поетични образи в страниците на обща книга – „Ангелски сняг“.

„Пиша всеки ден. Писането е част от моя дихателен процес. Определени състояния минават през нас и ако ги преодолеем, има път отвъд. И нататък ще бъдем повече себе си, отколкото преди това“, каза през Радио София Николай Владимиров. Досега, въпреки че е юрист по образование, той има издадени 3 прозаични книги и 9 стихосбирки, 7 от които самостоятелни и 2 съвместни.

По думите му без да са знаели какво ще се случи в света, двамата са писали за мир и любов.

„Търсим как да се караме и прегръщаме на думи, забравяме да чуваме това, което ни е скъпо и ни събира между редовете“, отбеляза още поетът.

„Следейки и стиховете и посланията на Николай, почувствах, че има някакво сродство между нас. Сякаш имахме ангелска благословия за тази книга. Посланието ми е да вдигаме поглед, да извисяваме душите си“, допълни Кристина Митева.

Двамата автори споделят общи възгледи, родени са в една година, през последните пандемични години са се сближили още повече.

Така че поетичната им книга е закономерен резултат.

Друг поет - Росен Карамфилов, не спести добрите си думи за Николай Владимиров и в ефира на Радио София дори призна как сглобяват четиристишия и че обмислят да преиздадат своята съвместна книга "Огледални съзнания".

Премиерата ще бъде на 8 април (петък) в Столичната библиотека от 18:30 часа.
Ще има музикални и артистични изненади от приятели на авторите, като братята им по перо Петър Чухов и Иван Христов, ученици от Музикалната академия и други.

С двамата поети разговаря Ива Дойчинова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени