Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меглена Антонова: Темата за енергийната независимост става все по-належаща, но има и други проблеми

Меглена Антонова
Снимка: БГНЕС

"Безспорно темата за енергийна независимост става все-належаща за решаване, но има и други проблеми, които буквално тегнат над нас и те са свързани с климатичната криза, състоянието на средата, в която живеем". Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Меглена Антонова, ръководител “Кампании” в “Грийнпийс - България”:

"Много е важно да се взимат решения, които едновременно да намират решения за няколко проблема, а не да потушават пожари на едно място, които да избухват на друго".

"Това, за което се говори най-много в обществената дискусия, са проектите, за които ще се получат най-много пари. Това са проектът за батерии, проектите за търгове за мощности от възобновяема енергия, санирането. Всички тези неща ще имат и финансово измерение. Това, за което според нас, не се говори достатъчно, са реформите, които са заложени, особено в темата "Зелена България“, които са нещо като условия да могат накрая, когато се тегли чертата от изпълнението на този план, да се види дали това финансиране ще бъде одобрено", добави още Меглена Антонова.

Цялото интервю с Меглена Антонова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна